Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


စာေပျမဳိ ့ေတာ္သုိ ့ လာေရာက္ၾကသူ အေပါင္း က်န္းမာခ်မ္းသာ ၾကပါေစလုိ ့ ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းလိုက္ပါသည္ခင္ဗ်ာ...>>အားလုံးကုိေက်းဇူးတင္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ...မန္ဘာ၀င္ျပီးအားေပးေနာ္..။

စာေပျမိဳ့ေတာ္တြင္ Member၀င္ရန္

Followers


စာလံုးေျပာင္းရန္
အေသး ပံုမွန္ +ၾကီး ++ၾကီး

Sunday, June 2, 2013

တြဲဖက္မစားသင့္ေသာ အစားအစာမ်ား

မယုံႀကည္က လက္ေတြ႕ စမ္းသပ္နဳိင္ပါတယ္။
 ကကတစ္ ႏွင့္ ၾကာဟင္းရြက္ (ေသ)
    ထံုး၊ ဥသွ်စ္သီး ႏွင့္ ပ်ားရည္ (ေသ)
    သေျပသီး ႏွင့္ ထန္းလ်က္ (ေသ)
    နလင္ေက်ာ္ ႏွင့္ ထန္းလ်က္ (ေသ)
    ဆိုဒါ ႏွင့္ ၉ ပါးေဆး (ေသ)
    ဘာမီတြန္ ႏွင့္ တစ္ဖီ (အစိမ္းကဒ္) (ေသ)
    ပီေလာပီနံဥ ႏွင့္ ပဲၾကားေလွာ္ (ေသ)
    ပီေလာပီနံဥ ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ (ေသ)
    ဂ်ယ္လီ ႏွင့္ ေကာ္ဖီမစ္ (ေသ)

    ပီေလာပီနံဥ ႏွင့္ ေဒါင္းသား (ေသ)
    ေရခဲမုန္႕ ႏွင့္ ခ်င္းသုတ္ (ေသ)
    ေရငန္သီး ႏွင့္ ေကာက္ညွွင္း (ေသ)
    ေခ်ာကလက္ ႏွင့္ ေစာင္းလ်ားသီး (ေသ)
    ကၽြဲေခါင္းသီး ႏွင့္ လက္ဖက္ (ေသ)
    ဒူးရင္းသီး ႏွင့္ ရွိန္းခို (ေသ)
    သၾကား ႏွင့္ မင္းကြတ္သီးအေစး (ေသ)
    ႏို႕ေအးေခ်ာင္း ႏွင့္ ေပြးသား (ေသ)
    ေသရည္အရက္ ႏွင့္ ဥာဏ္ရြက္ (ေသ)
    ေသရည္အရက္ ႏွင့္ ေအပီစီေဆးျပား (ေသ)
    အာတာလြတ္ ႏွင့္ ေဂြးသီး (ေသ)
    ကၽြဲသား ႏွင့္ ဆိတ္သား (ေသ)
    ဖရံုသီး ႏွင့္ ခိုသား (ေသ)
    ပုဇြန္ခ်ဥ္ ႏွင့္ ကိုင္းဥ (ေသ)
    အမဲသား ႏွင့္ ခရု (ေသ)
    အမဲသား ႏွင့္ ေစာင္းလ်ားသီး (ေသ)
    မိုင္လို ႏွင့္ ပဲျမစ္ (ေသ)
    ၾကာရိုး၊ ၾကာစြယ္ ႏွင့္ ကၽြဲသား (ေသ)
    ၾကာစြယ္ ႏွင့္ ၀က္သား (ေသ)
    ခိုသား ႏွင့္ ခ်င္းစိမ္း (ေသ)
    ခရမ္းပိန္း ႏွင့္ ႏို႕ရည္ (ေသ)
    ငရုတ္သီး ႏွင့္ ခံသီး (ေသ)
    စပါးႀကီးေႁမြသား ႏွင့္ ေၾကာင္လွ်ာသီး (ေသ)
    ပဲဒလက္ ႏွင့္ ဆိတ္သား (ေသ)
    ငါးအမ်ိဳးမ်ိဳး ႏွင့္ ႀကံ႕သား (ေသ)
    စိန္ ၊ ဘတ္စပရို ႏွင့္ သံပရာသီး (ေသ)
    အင္းပူ ႏွင့္ ၾကက္သား (ေသ)
    ဘူးသီး ႏွင့္ ေက်းသား (ေသ)
    ငါးရံ႕သား ႏွင့္ ေပြးသား (ေသ)
    ေဖာင္စီးကဏန္း ႏွင့္ မႈိ (ေသ)
    ထန္းလ်က္ ႏွင့္ ဘာမီတြန္ (ေသ)
    ႏို႕ဆီ ႏွင့္ ၂၇ ပါးေဆး (ေသ)
    မွ်စ္ ႏွင့္ အင္ဥ (ေသ)
    တမာရြက္ ႏွင့္ ၾကက္ဥ (တက္)
    ခံသီး ႏွင့္ ၾကက္ဥ (တက္)
    ငါးေသတၱာ ႏွင့္ ထိကရံုး (မူးေ၀)
    ကိုကိုး ႏွင့္ ပဲျမစ္ (မူးေ၀)
    ဆူးပုပ္ရြက္ ႏွင့္ ဆိတ္ႏို႕၊ ဆိတ္သား (မူးေ၀)
    ပဲမုန္႕ ႏွင့္ မုန္လာျမစ္ (မူးေ၀)
    တေစာင္းဆူး ႏွင့္ မွ်စ္ (ရင္ပူ)
    ခိုသား ႏွင့္ ငံုးသား (ရင္ပူ)
    ႏို႕ေအးေခ်ာင္း ႏွင့္ သခြားသီး (ရင္ၾကပ္)
    ႏို႕ေအးေခ်ာင္း ႏွင့္ စိမ္းစားဥ (ရင္ၾကပ္)
    သမင္သား ႏွင့္ ၀ါဆီ (ရင္ၾကပ္)
    ဖရဲသီး ႏွင့္ ဘဲဥ (ေအာ့အန္)
    အင္သမင္ႏြယ္ ႏွင့္ ပ်ားရည္ (ေအာ့အန္)
    ရွားေစာင္း ႏွင့္ ပ်ားရည္ (ေအာ့အန္)
    ပတဲေကာ ႏွင့္ သံပရာသီး (ေအာ့အန္)
    လက္ဖက္သုတ္ ႏွင့္ မဲဇလီဖူးရြက္ (ေအာ့အန္)
    သရက္သီး ႏွင့္ ကတိုး (ေအာ့အန္)
    ၾကက္ဟင္းခါးသီး ႏွင့္ ၾကက္သား (ေအာ့အန္)
    လက္ပံပြင့္ ႏွင့္ ျမင္းသား (ေအာ့အန္)
    စိမ္းစားဥ ႏွင့္ ခ်ိဳခ်ဥ္ (ေအာ့အန္)
    ပဲငပိ ႏွင့္ ခ်ိဳခ်ဥ္ (ေအာ့အန္)
    ထန္းရည္၊ ထန္းသီး ႏွင့္ ငွက္ေပ်ာသီး (ေအာ့အန္)
    ေရွာက္သီး ႏွင့္ ႏို႕ရည္ (ေအာ့အန္)
    ပိႏၷၷဲသီး ႏွင့္ ပ်ားရည္ (ေအာ့အန္)
    အုန္းသီး ႏွင့္ ပ်ားရည္ (ေအာ့အန္)
    စိမ္းစားဥ ႏွင့္ ေရွာက္သီး (ေအာ့အန္)
    စိမ္းစားဥ ႏွင့္ ခိုသား (ေအာ့အန္)
    စားေတာ္ပဲ ႏွင့္ ဆီးသီး (ေအာ့အန္)
    သစ္ၾကာသီး ႏွင့္ ေျမဇာဥ (ေအာ့အန္)
    ေစာင္းလ်ားသီး ႏွင့္ ေရွာက္သီး (၀မ္းေလွ်ာ)
    ေစာင္းလ်ားသီး ႏွင့္ ခိုသား (၀မ္းေလွ်ာ)
    ၀က္သား ႏွင့္ ေဒါင္းသား (၀မ္းေလွ်ာ)
    ၀က္သား ႏွင့္ ထန္းလ်က္ခ်ိဳ (၀မ္းေလွ်ာ)
    ၀က္သား ႏွင့္ ႏို႕ခ်ဥ္ (၀မ္းေလွ်ာ)
    ၀က္သား ႏွင့္ ကၽြဲႏို႕ (၀မ္းေလွ်ာ)
    ေၾကာင္လွ်ာသီး ႏွင့္ ထန္းလ်က္ခ်ိဳ (၀မ္းေလွ်ာ)
    ေၾကာင္လွ်ာသီး ႏွင့္ ငါးေသတၱၱာ (အေၾကာတက္)
    ၾကက္ဟင္းခါးသီး ႏွင့္ မႈိ (အေၾကာတက္)
    ကင္းပံုရြက္ ႏွင့္ ႏွမ္း (အေၾကာတက္)
    ယုန္သား ႏွင့္ မႈိ (အေၾကာတက္)
    ဖားသား ႏွင့္ မႈိ (အေၾကာတက္)
    လယ္ကဏန္း ႏွင့္ မႈိ (အေၾကာတက္)
    ေခ်ာကလက္ ႏွင့္ ေျမပဲ (ေတာက္)

          1. ကၽြဲေကာသီး + သံပရာသီး = ေသပါသည္။
          2. ဒူးရင္းသီး + ဒညင္းသီး = ေအာ့အန္၊ ေသ တတ္ပါသည္။
          3. ေစာင္းလ်ားသီး + ေခ်ကလက္ = ေသပါသည္။
          4. အုန္းသီး + ပ်ားရည္ = ေသပါသည္။
          5. ခရု + အမဲသား = ေသပါသည္။
          6. ေရခဲမုန္႔ +ခ်င္းသုပ္ = ေသပါသည္။
          7. ငါးေသတၱာ + ေၾကာင္လွ်ာသီး = ေသပါသည္။
          8. ငွက္ေပ်ာသီး + ထန္းသီး = ေသပါသည္။
          9. တမာရြက္ + ၾကက္ဥ = အေၾကာတက္ပါသည္။
         10. သခြားသီး + ေရခဲေခ်ာင္း = ရင္က်ပ္ပါသည္။
         11. မင္းဂြတ္သီး + သၾကား = ေသပါသည္။
         12. ၾကာစြယ္ + ၀က္သား = ေသပါသည္။
         13. ဘူးသီး + ေက်းသား =ေသပါသည္။
         14. ၾကက္သား + ၾကက္ဟင္းခါးသီး = ေအာ့အန္ပါသည္။
         15. ခုိသား + ခ်င္း = ေသပါသည္။
         16. လယ္ဂဏန္း + မႈိ = ေသပါသည္။
         17. ဖရုံသီး + ခုိသား = ေသပါသည္။
         18. ကၽြဲေခါင္းသီး + လက္ဖက္ = ေသပါသည္။
         19. ဖရဲသီး + ဘဲဥ = ေသပါသည္။
         20. ေဂြးသီး + ေရခဲေခ်ာင္း = ေသပါသည္။
         21. ဖားသား + မႈိ = ေသပါသည္။
         22. ေခ်ာကလက္ + ပဲျမစ္ = ေသပါသည္။
         23. စိမ္းစာဥ + ေရခဲေခ်ာင္း = ရင္ၾကပ္ပါသည္။
         24. မွ်စ္ခ်ဥ္ + ပီေလာပီနံဥ = ေသပါသည္။
         25. ေရွာက္သီး + ႏြားႏုိ႔ = ေသပါသည္။
         26. ပ်ားရည္ + ၾသဇာသီး = ေသပါသည္။
         27. ဇီးသီး + စားေတာ္ပဲ = ၀မ္းေလ်ာပါသည္။
         28. ၀က္သား + ထန္းရည္ = ေသပါသည္။
         29. ေဂြးသီး + အာဒါလြတ္ = ေသပါသည္။
         30. အာလူး + ၾကက္ဟင္းခါးသီး = အေၾကာတက္၊ ေသပါသည္။
         31. ၾကက္သား + ေၾကာင္လွ်ာသီး = အေၾကာတက္ပါသည္။
         32. သေျပသီး + ထန္းလ်က္ = ေသပါသည္။

    ၁။ ကကတစ္ငါးႏွင္႕ ၾကာဟင္း
    ၂.ဂင္ပိတ္ရြက္ႏွင္႕ ႏွမ္းဆီ ၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္
    ၃.ဂင္ပိတ္ရြက္ႏွင္႕ ပ်ားရည္
    ၄.ဂင္ပိတ္ရြက္ႏွင္႕ ဥသ်ွစ္သီး
    ၅. ကတိုးႏွင္႕ သရက္သီး
    ၆.ကန္စြန္းျဖစ္ႏွင္႕ ႏွမ္းမႈန္႕
    ၇.ကန္႕ခ်ဴပ္နီႏွင္႕ ေသရည္
    ၈.ေက်းသားႏွင္႕ ၾကက္ဆူဆီ
    ၉.ကုန္းငွက္သားႏွင္႕ ၾကက္ဆူဆီ
    ၁၀.ကုလားပဲႏွင္႕ ႏြားႏို႕
    ၁၁.ကုလားပဲႏွင္႕ ႏို႕ခ်ဥ္၊ ႏို႕ရည္။
    ၁၂.ကိုင္းဥႏွင္႕ ပုဇြန္ခ်ဥ္
    ၁၃.ေကာက္ညွင္းႏွင္႕ ေရငန္းသီး
    ၁၄.ေက်းသားႏွင္႕ ဗူးသီး
    ၁၅.ေက်ာက္ဖရုံႏွင္႕ အိုးမဲ
    ၁၆.က်ြဲေခါင္းသီးႏွင္႕ အခ်ဥ္မ်ိဳး
    ၁၇.က်ြဲႏို႕ႏွင္႕ ၾကာစြယ္
    ၁၈. က်ြဲႏို႕ႏွင္႕ ဖရုံသီး
    ၁၉.က်ြဲသားႏွင္႕ၾကာဥ
    ၂၀.က်ြဲသားႏွင္႕ဆိတ္သား
     ၂၁.ၾကက္ဆူဆီႏွင္႕ ခါသား
    ၂၂.ၾကက္ဆူဆီႏွင္႕ငွက္သား
    ၂၃.ၾကက္ဆူဆီႏွင္႕ဖြတ္သား
    ၂၄.ၾကက္ဆူဆီႏွင္႕ေဒါင္းသား
    ၂၅.ၾကက္ဆူဆီႏွင္႕ဥမ်ိဳးစံု
    ၂၆.ၾကက္သားႏွင္႕ ႏို႕ခ်ဥ္အမ်ိဳးမ်ိဳး
    ၂၇.ၾကက္သားႏွင္႕အင္ဖူး
    ၂၈.ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႕ႏို႕ရည္၊ ပ်ားရည္
    ၂၉.ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွင္႕ မႈိ
    ၃၀.ၾကက္ဥႏွင္႕ခံသီး
    ၃၁.ၾကာစြယ္ႏွင္႕ ၀က္သား
    ၃၂.ေၾကးခြက္ႏွင္႕ အခ်ဥ္သီး
    ၃၃.ေၾကာင္လ်ာသီးနွင္႕ ငါးေသတာ
    ၃၄.ေၾကာင္လွ်ာသီးႏွင္႕ စပါးၾကီးေျမြသား
    ၃၅.ၾကံတင္လဲ ႏွင္႕ ႏွမ္းမု႕ံဆုပ္
    ၃၆.ၾကံ႕သားႏွင္႕ငါး
    ၃၇.ၾကက္ဥႏွင္႕ပုဇြန္ခ်ဥ္
    ၃၈.က်ြဲေခါင္းသီးႏွင္႕လဘက္
    ၃၉.ၾကက္ဥႏွင္႕အမ္ပီေဆးျပား
    ၄၀.ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွင္႕ အာလူး

    ၄၁.ကေလာဥႏွင္႕ ဒန္႕သလြန္
    ၄၂.ကေလာဥႏွင္႕ ဇီးျဖဴသီး ၊ လက္လုပ္ခ်ဥ္မ်ား
    ၄၃.ခရမ္းပိန္သီးႏွင္႕ ႏို႕ရည္
    ၄၄.ခရုႏွင္႕ အမဲသား
    ၄၅.ခိုသားႏွင္႕ ဂ်င္းစိမ္း
    ၄၆.ခိုသားႏွင္႕ ေဇာင္းလ်ားသီး
    ၄၇.ခိုသားႏွင္႕ ေျခေလးေခ်ာင္းသား
    ၄၈.ခိုသားႏွင္႕ မုံညင္းဆီ
    ၄၉. ခိုသားႏွင္႕ေရွာက္သီး
    ၅၀.ခိုသားႏွင္႕သေဘၤာပြင္႕
    ၅၁.ခံသီးႏွင္႕ျငဳတ္ရည္
    ၅၂.ခံသီးႏွင္႕ ျငဳတ္ေကာင္း
    ၅၃.ဂ်င္းႏွင္႕ သေဘာၤပြင္႕
    ၅၄.ဂ်င္းႏွင္႕ သေဘၤာသီး
    ၅၅.ျခင္ဆီႏွင္႕ ေထာပတ္
    ၅၆.ခ်ိဳခ်ည္သၾကားလံုးႏွင္႕ စိမ္းစားဥ
    ၅၇.ခ်ီးသီးႏွင္႕ ႏို႕ရည္
    ၅၈.ေခ်ာကလက္ႏွင္႕ေဇာင္းလ်ားပဲျမစ္
    ၅၉.ေျခေလးေခ်ာင္းမ်ိဳးႏွင္႕ ခရုသား
    ၆၀.ခ်ိဳခ်ဥ္ႏွင္႕ ပဲငါးပိ

No comments:

Post a Comment

ေ၀ဖန္အၾကံျပဳေပးသြားပါဦး။
(သင္၏ Comment တစ္ခုဟာ စာေရးသူအတြက္ ေဆးတစ္ခြက္ပါ။)

..

..
Free Explode Red - Handwriting Cursors at www.totallyfreecursors.com

လြတ္လပ္စြာေျပာဆိုနူိင္ပါသည္..။

HTML Comment Box is loading comments...
လာေရာက္လည္ပတ္ က်သည့္ အတြက္ေက်းဇူး အထူးတင္ပါသည္ခင္ဗ်ာ။
Twitter Bird Gadget